Menü

TR / EN

7 Mayıs 2013 Salı

Bilinç – Kültür – Sanat – İstanbul



Son on gün içinde gerçekten doyurucu ve İstanbul’da yaşadığım için kendimi şanslı hissetmeme neden olan üç yere gittim.

İlki Unilever’in Sürdürülebilirlik paneli idi. Çevreye önem verildiğini görmek insana geleceği açısından güven veriyor. Üretimde, ters ozmoz yöntemi ile daha az su kullanılması, yağmur suyundan yararlanılması, sürdürülebilir tarıma yönelinmesi ile daha az gübre kullanılması, sıfır atık hedefi konması ve hedefe bazı fabrikalarda ulaşılırken diğerlerinde %92 oranında atığın azaltılması, daha az ambalaj kullanımı, karbon ve sudaki ayakizinin izlenmesi, tüm bunların temini için Sürdürülebilirlik Akademisi kurulması, eğitimler verilmesi, hepsi harika gelişmeler.

Kaynaklarımız için iyi olan bu gelişmelerin, üretim ve tedarik süreçlerinin değiştirilmesi ile  şirketlere de kazanç sağladığı daha iyi anlatılabilirse yaşam kalitesi daha yüksek, ekonomik büyümenin arttığı, daha bilinçli ve sağlıklı bir toplum ile dünyamız kesinlikle daha yaşanabilir bir yer olacak.

Toplantının sonunda  Sakıp Sabancı Müzesi’ndeki Oryantalizm sergisini de gezerek  işin ruhuna uygun bir şekilde günü tamamladık.



 
İş Sanat’taki Mischa Maisky 65. Yaşını Kutluyor konserinde Mischa Maisky’i ilk kez çocuklarıyla birlikte çalarken izledim. Kızı Lily piyano, oğlu Sascha keman çalıyor. Maisky ailesine Macar Oda Orkestrası eşlik ediyordu.  Çocuklarıyla birlikte konser vermek bir baba için harika bir his olsa gerek. Mischa Maisky daha önceki İş Sanat konserlerinde olduğu gibi ayakta alkışlandı. Konserin sonunda sevgilimiz Meriç Soylu’yu da anarak bir kez daha kalbimizi kazandı.




 


Nejat Eczacıbaşı Anma Konserleri’nin bu yılki konuğu New York Filarmoni idi. Orkestra, 2013 Avrupa turnesinde, İstanbul’da iki konser verdi. Ben, Haliç Kongre Merkezi’nin güzel ortamında Emanuel Ax’ın solist olduğu konsere gittim.  İstanbul’a Kültür Sanat Vakfı’nı kazandıran sanat duayenini ‘’ Değerler Değer Yaratır’’ diyerek hakettiği saygıyla anan Eczacıbaşı Topluluğu, İstanbul’a bir muhteşem konser  daha armağan etti.





İstanbul artık Maisky ve New York Filarmoni’yi iki gün ara ile dinleyebileceğiniz gerçek bir kültür sanat şehri.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder